Kancelarija za javne nabavke 5 Pregovori sa EU 5 Sastanak bilateralnog skrininga za Poglavlje 5

Sastanak bilateralnog skrininga za Poglavlje 5

04.06.2014.

Delegaciju Republike Srbije predvodili su predstavnici Uprave za javne nabavke i gđa Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima, a učestvovali su i predstavnici Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Državne revizorske institucije, Narodne banke Srbije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Kancelarije za evropske integracije.

„Izvestioci“ iz institucija Republike Srbije, predstavili su zakonodavni okvir, način primene propisa, kao i stanje u 10 oblasti/podpoglavlja sistema javnih nabavki u Republici Srbiji uključujući i koncesije i javno-privatno partnerstvo. Nakon odžanih prezentacije članovi Pregovaračke grupe 5 odgovarali su na pitanja predstavnika Evropske komisije. Sastanku bilateralnog skrininga priustvovali su i predstavnici SIGMA-e, a nastup delegacije Republike Srbije izuzetno je povoljno ocenjen od strane Evropske komisije.

Naredni korak u ovom procesu je objavljivanje dokumenta Evropske komisije Izveštaj o skriningu („Screening Report“) za Poglavlje 5.

Izjavu gđe Tanje Miščević, možete pročitati klikom na link:

Prezentacije i agendu sa održanog „bilateralnog skrininga“ možete preuzeti ovde:

FOTO GALERIJA