субота, 27.04.2024.
Канцеларија за јавне набавке 5 Вести 5 Обука за службеника за јавне набавке

Обука за службеника за јавне набавке

18.03.2024.

Од 1. јануара 2024. године уведен је нов начин полагања испита за стицање сертификата за службеника за јавне набавке. Поред писаног дела испита, уведен је и практични део испита који се полаже тестирањем рада на Порталу јавних набавки.

С тим у вези, Канцеларија за јавне набавке, у оквиру пројекта „Јавне набавке и добро управљање за већу конкурентност“ у организацији Националне алијансе за локални економски развој и уз подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу, организује обуку за припрему полагања испита за стицање сертификата за службеника за јавне набавке сходно одредбама Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“, бр. 91/19 и 92/23) и Правилника о поступку и условима за стицање сертификата за службеника за јавне набавке и вођењу Регистра службеника за јавне набавке („Службени гласник РС“, бр. 93/20, 21/21, 115/23 и 6/24).

Полазницима ће бити презентовано следеће:

  • законска и подзаконска решења из области јавних набавки и
  • рад на Порталу јавних набавки.

Агенду обуке можете преузети овде.

Обука ће бити организована online, дана 2. и 3. априла 2024. године.

Заинтересована лица за учешће на обуци треба да се пријаве путем следећег линка: Обука службеника за јавне набавке (office.com) најкасније до 1. априла (понедељак) до 15 часова.