Uspešno završen projekat „Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji“

Uspešno završen projekat „Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji“

17. juna 2021. godine organizovana je završna konferencija povodom završetka projekta „Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji“ koji je finansiran iz pretpristupnih fondova Evropske unije IPA 2013.

Konferenciju je otvorila Ivana Đenić, zamenik direktora Kancelarije za javne nabavke, koja je izrazila izuzetno zadovoljstvo ostvarenim rezultatima projekta. Napomenula je da je tokom 4 godine implementacije projekat pružio stručnu i tehničku pomoć Kancelariji za javne nabavke u kreiranju novog pravnog okvira u oblasti javnih nabavki usklađenog sa direktivama EU, kao i novog Portala javnih nabavki.

Pored predstavnika Kancelarije za javne nabavke, prisutnima su se obratili i Martin Klauke, šef Sektora operacija II ispred Delegacije EU, zatim Marko Jovanović, pomoćnik ministra finansija zadužen za Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU- CFCU, kao i vođa GIZ projektnog tima Teja Kolar.

Tokom konferencije, istaknuto je da je Srbija dobila savremeniji, efikasniji i transparentniji sistem javnih nabavki u skladu sa direktivama i standardima koji važe u Evropskoj uniji.

Na samom kraju konferencije zaključeno je da će Kancelarija za javne nabavke nastaviti sa jačanjem kapaciteta svih učesnika u postupcima javnih nabavki i unapređenjem sistema javnih nabavki u celini.

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013