Osmo zasedanje Konferencije država ugovornica UN Konvencije protiv korupcije (UNCAC)

Osmo zasedanje Konferencije država ugovornica UN Konvencije protiv korupcije (UNCAC)

Predstavnik Uprave za javne nabavke nabavke učestvovao je na osmom zasedanju Konferencije država ugovornica UN Konvencije protiv korupcije (UNCAC), koja se održavala u Abu Dabiju.

Zasedanje je okupilo više od hiljadu učesnika. Pored plenarnog zasedanja, održan je i niz tematskih panel diskusija. Predstavnik Uprave za javne nabavke učestvovao je u panel diskusiji pod nazivom: „Budućnost antikoruptivne borbe i kako inovativna tehnološka rešenja pomažu u prevenciji i detekciji korupcije“. Predstavljen je novi Portal javnih nabavki koji će biti u upotrebi od 01.07.2020. godine, sa posebnim osvrtom na digitalizaciju procesa javnih nabavki i planiranu implementaciju standarda otvorenih podataka sa ciljem povećanja transparentnosti postupaka javnih nabavki.

 

 

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013