SVEČANA DODELA SERTIFIKATA SLUŽBENICIMA ZA JAVNE NABAVKE

SVEČANA DODELA SERTIFIKATA SLUŽBENICIMA ZA JAVNE NABAVKE

U Skupštini AP Vojvodine u Novom Sadu, 23. decembra 2011. godine, svečano su dodeljeni sertifikati grupi od 65 službenika za javne nabavke.

Izvor vesti: Zvanična internet prezentacija Vlade AP Vojvodine

U Skupštini AP Vojvodine, pokrajinski sekretar za finansije mr Jovica Đukić i direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović svečano su danas dodelili sertifikate grupi od 65 službenika za javne nabavke, koji su sa uspehom položili ispit. Svečanosti je prisustvovao i Marko Radosavljević direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

Pokrajinski sekretar Đukić izrazio je zadovoljstvo povodom dodele zasluženih sertifikata, kako je naveo za rad na jednom od najkompleksnijih poslova u javnim finansijama svake države, za rad u oblasti javnih nabavki. Ukazao je da postoji svest da je potrebno mnogo rada, znanja i zalaganja za uspešnost posla na sprovođenju postupaka javnih nabavki, kako bi se postupalo racionalno, te izbegao bilo kakav vid neregularnosti u postupcima.

foto 1

„Upravo licenciranje, odnosno sertifikati za rad na ovom i svakom drugom poslu su veoma bitni da bi se rad standardizovao. Reč je o poslu koji nije privremen već trajan, a incijative i ideje koje dolaze iz ovog sektora biće značajan orjentir za izmene zakona, dopunu i korekciju, koja ide u prilog ostvarivanju makroekonomskih ciljeva države. Samim tim ovo doprinosi ozdravljenju ukupnog stanja u društvu“, istakao je pokrajinski sekretar Đukić uz čestitke službenicima na sticanju ove značajne licence.

Edukacija i obuka službenika za javne nabavke predstavlja, pored ostalog, i ispunjenje jedne od značajnih preporuka EK, sadržane u izveštaju o napretku, ali i doprinosi profesionalizaciji i unapređenju javnih nabavku u Srbiji.

foto 2

Direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović podsetio je da je tačno pre godinu dana održan prvi ispit za javne nabavke i da je od tada 1000 kandidata sa uspehom položilo ovaj značajan ispit. Kako je saopštio, pre mesec dana Centar Ujedinjenih nacija za razvoj kapaciteta u oblasti javnih nabavki izvršio je evaluaciju našeg sistema sertifikacije i ocenio ga kao primer dobre prakse i kao jedan od trenutno najuspešnijih modela međunarodne profesionalizacije službenika. Kao takav preporučen je za sve agencije UN i sve ostale međunarodne organizacije. Kako je Jovanović rekao, posebno je zadovoljstvo što smo deo jednog procesa koji je dobio međunarodno priznanje.

foto 3

Podizanjem nivoa stručnosti službenika za javne nabavke biće nastavljen. Do sada je ispit položilo 1000 službenika, a ima prostora za još toliko. Cilj je da se u budućnosti formira profesionalna asocijacija ove struke, koju čine službenici iz javnih nabavki.

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013