Trening seminar: „JAVNE NABAVKE U PRAKSI“, Novi Sad, 23 i 24. novembar 2011. godine

Trening seminar: „JAVNE NABAVKE U PRAKSI“, Novi Sad, 23 i 24. novembar 2011. godine

Uprava za javne nabavke Republike Srbije i UNDP projekat „Jačanje mahenizama odgovornosti u javnim finansijama“ održali su treći trening seminar „Javne nabavke u praksi“ namenjem pilot gradovima uključenim u projekat (Subotica, Novi Sad, Pančevo, Požarevac i Niš), 23. i 24. novembra 2011. godine u Novom Sadu.

Cilj trening seminara jeste da se ojačaju kapaciteti zaposlenih na poslovima javnih nabavki u jedinicama lokalne samouprave.

U svojstvu predavača, pored stručnjaka iz Uprave za javne nabavke, bio je i dr Igor Šoltes, predsednik Državne revizorske institucije Slovenije. Pored zaposlenih iz pilot gradova, kao i Izvršnog veća AP Vojvodine, trening seminaru su prisustvovali i predstavnici dva velika naručioca: Nardone banke Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova

Na seminaru su učesnici imali prilike da, zajedno sa stručnjacima iz Uprave za javne nabavke, analiziraju ključne izmene sadržane u Nacrtu izmena i dopuna Zakona o javnim nabavkama i njihove efekte u praksi. Dr Šoltes je upoznao učesnike sa iskustvima Slovenije u primeni nekih od predloženih rešenja i dao preporuke kako da se izbegne ponavljanje grešaka koje je Slovenija svojevremeno napravila i ukazao na iskustva koja Srbija može iskoristiti.

Drugi deo trening seminara bio je u formi interaktivne radionice za upotrebu Softvera za sprovođenje postupka javnih nabavki, koji je razvijen u okviru projekta.

Program rada

Program rada

Prezentacije

Prezentacija

Zoran Krtinić

Foto galerija

foto1

Fotografija 1

Fotografija 1

Foto 2

Fotografija 2

Fotografija 2

foto 3

Fotografija 3

Fotografija 3

Fotografija 4

Fotografija 4

Fotografija 4

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013