PRIMO forum o javnim nabavkama

PRIMO forum o javnim nabavkama

Predstavnici Uprave za  javne nabavke učestovali su na 15. PRIMO Forumu o javnim nabavkama, koji je u organizaciji i pod pokroviteljstvom Svetske banke održan u Taškentu, u Uzbekistanu, u periodu od 10. do 13. aprila 2019. godine . Cilj Foruma bio je promovisanje regionalne i globalne saradnje u oblasti javnih nabavki i upravljanja ugovorima, a kako bi se poboljšali rezultati javnih investicija.

Na Forumu je učestvovalo preko 100 učesnika odgovornih za kreiranje politika javnih nabavki iz 24 države, uglavnom zemalja jugoistočne Evrope i centralne Azije, kao i predstavnici različitih međunarodnih institucija, kao što su:  EBRD, SIGMA, EU  SIGMA, EIB, OECD, WTO, UNCITRAL.

Predstavnici Uprave za  javne nabavke uzeli su aktivno učešće na ovom forumu, a posebno kroz učešće na panelu pod nazivom „Upravljanje javnim investicijama i javno-privatno partnerstvo“.

Uprava za javne nabavke je od Ministarstva finansija Uzbekistana preuzela domaćinstvo narednog PRIMO Foruma, koji će se održati u Srbiji 2020. godine.

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013