Kancelarija za javne nabavke 5 Pregovori sa EU 5 Sastanak eksplanatornog skrininga za Poglavlje 5

Sastanak eksplanatornog skrininga za Poglavlje 5

22.03.2014.

Delegaciju Republike Srbije predvodili su predstavnici Uprave za javne nabavke, a učestvovali su i predstavnici Republičke komisije za zaštitu prava u postupupcima javnih nabavki, Državne revizorske institucije, Narodne banke Srbije, Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstva unutrašnjih poslova, Kancelarije za evropske integracije.

Eksperti Evropske komisije predstavili su pravne tekovine u ovoj oblasti i odgovarali na pitanja kolega iz delegacije Republike Srbije.

Analitički pregled i ocena usklađenosti propisa Republike Srbije sa pravnim tekovinama EU i njihove implementacije (skrining), predstavlja prvu fazu u pristupnim pregovorima i podrazumeva dva sastanka: eksplanatorni i bilateralni, nakon kojih Evropska komisija izrađuje izveštaj o skriningu na osnovu kojeg se otvaraju pregovori u određenom poglavlju ili se preporučuju merila za otvaranje pregovaračkog poglavlja.

Sastanak bilateralnog skrininga za poglavlje 5, na kojem će delagacija Republike Srbije predstaviti zakonodavni i institucionalni okvir u oblasti javnih nabavki, koncesija i javno privatnog parnterstva zakazan je za 13. maj 2014. godine.

FOTO GALERIJA