BOLJOM SARADNJOM DO EFIKASNIJE KONTROLE

BOLJOM SARADNJOM DO EFIKASNIJE KONTROLE

Predstavnici Uprave za javne nabavke, Državne revizorske institucije (DRI) i Sektora za budžetsku inspekciju Ministarstva finansija učestvovali su na dvodnevnom skupu na kome su razmatrana praktična pitanja praćenja, provere i kontrole postupaka javnih nabavki koji je održan, uz podršku OEBS-a, 27-28. juna 2012. godine u Aranđelovcu. Posebna pažnja bila je posvećena unapređivanju međusobne saradnje i koordinacije u radu sva tri regulatorna tela.

Na skupu je zaključeno da su izveštaji po „hitnosti“ koje Uprava za javne nabavke prosleđuje DRI i budžetskoj inspekciji adekvatne forme i sadržine, ali da postoje drugi problemi koji otežavaju postupanje po njima. Učesnici su se složili da bi bilo korisno formiranje svojevrsne „Interventne grupe/tima stručnjaka“ koju bi činili predstavnici Državne revizorske institucije, Uprave za javne nabavke i Budžetske inspekcije, a koju bi koordinirala DRI. Grupa bi koordinirano reagovala na konkretne slučajeve neregularnosti javnih nabavki.

Učesnici skupa konstatovali su da nisu propisane adekvatne kaznene odredbe za kršenje načela javnih nabavki i da je to neophodno što pre izmeniti.Takođe je zaključeno da se dosadašnja praksa rada na izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama treba menjati tako da se omogući učešće predstavnicima svih nadležnih institucija iz sistema javnih nabavki, uključujući i predstavnike kontrolnih organa, što do sada nije bio slučaj.

Program rada

Program rada

zapisnik

Zapisnik

FOTO GALERIJA

Foto galerija

Fotografija 2

Fotografija 3

Fotografija 4

Fotografija 5

FO2

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013