Uspeh u pregovorima sa EU – bez merila za otvaranje Poglavlja 5

Uspeh u pregovorima sa EU – bez merila za otvaranje Poglavlja 5

U pismu koje je predsedavajući Komiteta stalnih predstavnika(Coreper) uputio šefu Misije Republike Srbije pri EU 29.aprila 2015. godine, obavešteni smo da EU smatra da je Srbija spremna za narednu fazu pregovora u okviru poglavlja 5 (javne nabavke) i poziva je da podnese svoju pregovaračku poziciju na Pristupnoj konferenciji u cilju otvaranja poglavlja.

To znači da je dosadašnji tok pregovora sa uspehom vođen i da nema značajnih otvorenih pitanja, odnosno merila (benchmarks) koje bi bilo potrebno ispuniti kao preduslov za nastavak pregovaračkog procesa. To istovremeno ukazuje da se vrlo brzo može očekivati formalno ispunjavanje uslova za otvaranje poglavlja 5 (javne nabavke).

The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013