Састанак билатералног скрининга за Поглавље 5

Састанак билатералног скрининга за Поглавље 5

У Бриселу је 13. маја 2014. године, одржан састанак билатералног скрининга за Преговарачко поглавље 5: Јавне набавке.

Делегацију Републике Србије предводили су представници Управе за јавне набавке и гђа Тања Мишчевић, шеф Преговарачког тима, а учествовали су и представници Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, Државне ревизорске институције, Народне банке Србије, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства рударства и енергетике, Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Канцеларије за европске интеграције.

„Известиоци“ из институција Републике Србије, представили су законодавни оквир, начин примене прописа, као и стање у 10 области/подпоглавља система јавних набавки у Републици Србији укључујући и концесије и јавно-приватно партнерство. Након оджаних презентације чланови Преговарачке групе 5 одговарали су на питања представника Европске комисије. Састанку билатералног скрининга приуствовали су и представници СИГМА-е, а наступ делегације Републике Србије изузетно је повољно оцењен од стране Европске комисије.

Наредни корак у овом процесу је објављивање документа Европске комисије Извештај о скринингу („Screening Report“) за Поглавље 5.

Изјаву гђе Тање Мишчевић, можете прочитати кликом на линк:

Презентације и агенду са одржаног „билатералног скрининга“ можете преузети овде:

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013