Održan šesti Odbor za stabilizaciju i pridruživanje

Održan šesti Odbor za stabilizaciju i pridruživanje

U Briselu je 6. novembra 2019. godine održan šesti Odbor za stabilizaciju i pridruživanje na kojem su učešće uzeli i predstavnici Uprave za javne nabavke i na kojem je razmotren dalji napredak Republike Srbije u procesu evropskih integracija.

Na samom Odboru razgovaralo se o političkim i ekonomskim kriterijumima koje Republika Srbija treba da ispuni u toku procesa pristupanja Evropskoj uniji. Predstavnici Uprave za javne nabavke govorili su u delu koji se odnosi na ekonomske kriterijume i oblast „Unutrašnje tržište i konkurencija“. U tom delu iznete su novine i dinamika u vezi sa usvajanjem novog Zakona o javnim nabavkama koji je usvojen na sednici Vlade od 23. septembra 2019. godine, zatim su izneti podaci o kapacitetima i planiranom dinamikom popunjavanja radnih mesta u 2019. i 2020. godini, kao i podaci o broju sertifikovanih službenika za javne nabavke do sada.

Predstavnici Evropske komisije su pohvalili usvajanje Zakona o javnim nabavkama od strane Vlade Republike Srbije i ohrabrili dalje jačanje kapaciteta Uprave za javne nabavke.

The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013