Obuka o suzbijanju zloupotreba u javnim nabavkama

Obuka o suzbijanju zloupotreba u javnim nabavkama

Predstavnica Uprave za javne nabavke učestvovala na trodnevnoj radionici „Proaktivne istrage koruptivnih predmeta, predmeta finansijskih prevara i privrednog kriminala: Obuka za tužioce, policijske inspektore i zajedničke istražne timove/udarne grupe“, koja je održana u Nišu od 7-9. novembra.

To je četvrta praktična obuka u 2017. godini na kojoj je, pored ostalog, razmatrana studija slučaja zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom.

Program obuke izrađen je u cilju unapređenja kapaciteta tužilaca, policijskih inspektora i drugih regulatornih organa za proaktivne istrage i procesuiranje privrednog kriminala i koruptivnih predmeta, kao i obezbeđivanje podrške za formiranje novih, specijalizovanih tužilačkih i policijskih jedinica, kao i sudskih odeljenja za borbu protiv korupcije i privrednog kriminala.

 

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013