Ispit za službenika za javne nabavke

Ispit za službenika za javne nabavke

Obaveštavamo sve zainteresovane da Kancelarija za javne nabavke počinje sa organizovanjem ispita za službenika za javne nabavke na osnovu Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik RS“, broj 91/19, u daljem tekstu: Zakon).

Sva lica koja ispunjavaju uslove za sticanje statusa kandidata za polaganje ispita u smislu odredbi Pravilnika o postupku i uslovima za sticanje sertifikata za službenika za javne nabavke i vođenju Registra službenika za javne nabavke („Službeni glasnik RS“, broj 93/20, u daljem tekstu: Pravilnik), a koja su u prethodnom periodu podnela prijave, ispit će polagati u prvim terminima koji su već zakazani za mesec mart ove godine, o čemu će biti obavešteni od strane Kancelarije za javne nabavke.

Sva ostala lica, prijave za polaganje ispita mogu dostaviti na email adresu: sluzbenik@ujn.gov.rs.  Uz popunjeni obrazac prijave,  potrebno je dostaviti dokaze na način bliže opisan u obrascu prijave koji možete preuzeti ovde.

O datumu i vremenu polaganja ispita, kandidat koji ispunjava uslove propisane Pravilnikom, biće obavešten rešenjem najkasnije 15 dana pre održavanja ispita.

Na ispit, svaki kandidat donosi ličnu kartu ili drugu ličnu ispravu kako bi se utvrdio identitet kandidata, dok kandidat koji je uz prijavu ispita podneo i dokaz o stečenom visokom obrazovanju, na ispit donosi i overenu kopiju diplome, koju Kancelarija za javne nabavke zadržava.

Podsećamo da je Kancelarija za javne nabavke pripremila Priručnik za pripremu polaganja ispita za službenika za javne nabavke u skladu sa odredbama Zakona i podzakonskim aktima donetim na osnovu ovog zakona, koji je je objavljen na internet stranici Kancelarije.

The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013