Digitalni samit Zapadnog Balkana

Digitalni samit Zapadnog Balkana

Predstavnici Uprave za javne nabavke učestvovali su u radu drugog Digitalnog samita Zapadnog Balkana u sklopu panel diskusije: „Beyond digital procurement: Open contracting“.Svrha panela bila je fokus na konkretne slučajeve u kojima su otvoreni podaci korišćeni i njihova dalja uloga u unapređenju slike o javnim nabavkama.

Predstavnici Uprave za javne nabavke učestvovali su u radu drugog Digitalnog samita Zapadnog Balkana u sklopu panel diskusije: „Beyond digital procurement: Open contracting“.
Svrha panela bila je fokus na konkretne slučajeve u kojima su otvoreni podaci korišćeni i njihova dalja uloga u unapređenju slike o javnim nabavkama.

Predstavnik Uprave za javne nabavke rekao je da je u toku proces izmene Zakona o javnim nabavkama kao i izrada Strategije razvoja javnih nabavki u Republici Srbiji za period 2019-2023. godine. Naglašeno je da nacrt strategije uključuje opciju za implementaciju standarda otvorenih podataka u okviru Portala javnih nabavki.

 

 

 

 

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013