Centralizovane javne nabavke – za i protiv

Konferencija „Centralizovane javne nabavke – za i protiv“ u organizaciji Ambasade Italije, Kooperacije za razvoj Ministarstva spoljnih poslova Italije, Uprave za javne nabavke i Agencije za javne nabavke Grada Beograda, održana je od 9. februara u Beogradu.

Cilj konferencije bio je upoznavanje sa konceptom uvođenja centralizovanih javnih nabavki, iskustvima Italija kao jedne od prvih evropskih zemalja koja je primenila ovakav način nabavki i formirala odgovarajuće telo, prednostima i rizicima uvođenja centralizovanih javnih nabavki i praktičnim rešenjima koja su se u Italiji pokazala dobrim tokom proteklih deset godina i koja bi se mogla primeniti u Srbiji.

Glavni predavač na konferenciji bio je eminentni međunarodni ekspert, g. Đan Luiđi Albano, rukovodilac Sektora za istraživanje i razvoj u italijanskoj Agenciji za javne nabavke (Consip S.p.A).

Na konferenciji su prisustvovali predstavnici: Svetske banke, Delegacije Evropske komisije, OEBS-a, UNDP, kao i predstavnici gradskih uprava: Beograda, Niša, Novog Sada, Subotice, i Pančeva.

Pozivno pismo

Program rada

Prezentacija Đan Luiđi Albano

Prezentacija Saša Varinac

Zaključci i preporuke

Medijski izveštaji sa konferencije

Izveštaj Studija B

Izveštaj lista Danas

Izveštaj Beoinfo

Objavljeno u kategoriji Vesti
The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013