Централизоване јавне набавке – за и против

Конференција „Централизоване јавне набавке – за и против“ у организацији Амбасаде Италије, Кооперације за развој Министарства спољних послова Италије, Управе за јавне набавке и Агенције за јавне набавке Града Београда, одржана је од 9. фебруара у Београду.

Циљ конференције био је упознавање са концептом увођења централизованих јавних набавки, искуствима Италија као једне од првих европских земаља која је применила овакав начин набавки и формирала одговарајуће тело, предностима и ризицима увођења централизованих јавних набавки и практичним решењима која су се у Италији показала добрим током протеклих десет година и која би се могла применити у Србији.

Главни предавач на конференцији био је еминентни међународни експерт, г. Ђан Луиђи Албано, руководилац Сектора за истраживање и развој у италијанској Агенцији за јавне набавке (Consip S.p.A).

На конференцији су присуствовали представници: Светске банке, Делегације Европске комисије, ОЕБС-а, УНДП, као И представници градских управа: Београда, Ниса, Новог Сада, Суботице, и Панчева.

The development of this website was made possible by the support of the Project: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Support for further improvement of Public Procurement system in Serbia, IPA 2013.

Razvoj ovog sajta omogućen je uz podršku Projekta: EuropeAid/137117/IH/SER/RS, Podrška daljem unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, IPA 2013